• NO
    • EN

Ofte stilte spørsmål

Vi lager mat til: møter, kurs, konferanser, klassefester, firmafester, bursdager, brylluper og barnedåper. Ved større arrangementer eller kurs er det fint med en mail eller telefon til oss om dere ønsker å handle i disk slik at vi er godt forberedt til dette. Da er det fint om dere gir oss ett ca antall og når dere komme.
Hver måned arrangerer vi en felles bursdagsfest for alle barna som fyller år den måneden. Hele barnehagen forvandles til ""Hokus Pokus bursdag"" og vi starter med samling på Teaterkafeen der vår egen "Hokus Pokus bursdag rollefigur" leder bursdagstoget inn på scenen. For mer informasjon kontakt Hokus Pokus barnehage.
Hokus Pokus barnehagene er miljøsertifisert i det internasjonale systemet Grønt flagg. Formålet med Grønt Flagg er å sikre bærekraftig utvikling gjennom miljøopplæring.
Barnehagen skal bidra til at barna tilegner seg gode vaner, holdninger og kunnskaper når det gjelder kosthold, hygiene, aktivitet og hvile. Livsstilsvaner etableres tidlig, og innholdet i måltidene som serveres i barnehagene er av stor betydning. Vi støtter oss til Retningslinjer for mat og måltider i barnehagen fra Helsedirektoratet.
Spicheren hjelper deg gjerne med det og alt annet i forbindelse med ditt medlemskap. Det eneste du trenger å gjøre er å legge det som en "Ny sak" som du finner på Min Side, via menyen til venstre. Vi vil svare deg så raskt vi kan. NB! Husk å velge riktig under "Velg kategori".
Ved bruk av medlemskort på automaten kan kunder til Spicheren nå parkere 3 timer gratis mot billett.Ved ønske om utvidet p-tid, må dette betales før du trekker billett. For parkerende uten medlemskort gjelder avgiftsparkering fra første time i tidsrommet 08.00-16.00.
Personlig trening er et tilbud til alle som ønsker å trene mest mulig effektivt, med bakgrunn i egne behov og ønsker. En personlig trener tar utgangspunkt i dine ønsker og behov, og setter sammen med deg mål for den kommende treningen. Du kan finne mer informasjon om PT-ene her.
Treningshistorikken din vil du kunne se ved å logge deg inn på Min side.
Aldersgrensen for å bli medlem på Spicheren er fra kalenderåret du fyller 16 år. Personer mellom 16 og 18 år må ha underskrift fra foresatte.
De fleste av våre boliger kan leies gjennom sommeren. Marviksveien 98 i Kristiansand, leies ut til turister om sommeren. De som bor på dette bygget får tilbud om sommerkontrakt på noen av de andre byggene våre. Tilbud om sommerkontrakter sendes ut til alle våre beboere i god tid før kontraktens utløp.
Dette året har vi valgt tre fokusområder: LEK (alle barn har noen å leke med), SPRÅK (god språkstimulering for alle barn) og LIKESTILLING (gutter og jenter har like muligheter).
Hokus Pokus ønsker å fremme positive handlinger som motvirker avvisning, mobbing og vold. Gode rollemodeller i de ansatte og fokus på inkludering i lek ser vi på som viktige hjelpemidler for å hjelpe barna å bygge selvtillitt og å finne sin plass i fellesskapet, noe som igjen motvirker mobbing.
Her finner du årsplan med informasjon om satsingsområder, hva vi vektlegger og ellers masse informasjon om livet i barnehagen.
Grimstad
Kristiansand
De fleste norske barn slutter med bleier rundt 2-4 års alder. I USA og mange andre land er det vanlig å starte pottetreningen tidligere, gjerne når barnet er 1,5-2 år gammelt. Mer informasjon om dette kommer senere. Kan også fås ved henvendelse til Hokus Pokus...
SiA's barnehager inngår i samordnet opptak og det søkes via kommunenes nettsider. Som studentbarnehage er vi først og fremst et tilbud for studerende (medlem av SiA). Opptakskretsen gjelder også ansatte ved UiA og ved ledig kapasitet kan andre søkere få plass. Det er svært viktig å markere om du er student eller UiA-ansatt på søknaden.
Ring og si ifra til barnehage-avdelingen barnet ditt går på. Et sykt barn som ikke kan delta i de daglige aktiviteter i barnehagen vil vanligvis ha det bedre hjemme i ro og fred.
Hvert barnehageår har barnehagen stengt 5 dager for at personalet skal planlegge og evaluere arbeidet og oppdatere sin kompetanse. I 2013/2014 er følgende datoer fastsatt som planleggingsdager: fredag 9. august 2013, tirsdag 22. april 2014, onsdag/ torsdag/ fredag 25-27 juni 2014, mandag 4. august 2014.
Oppsigelsestiden er en måned gjeldende fra den 1. i måneden. Det vil for eksempel si at barnehagen må ha mottatt skriftlig melding før 1. september for at du ikke skal ha betalingsansvar fra 1. oktober. Oppsigelse kan også skje direkte i barnehageweb.
Er du en studentgruppe, ansatt på UiA, SiA eller Agderforskning kan du låne våre lokaler. Prisen baserer seg på hvor mye tid vi må bruke på forberedelser, rydding og oppvask. Prisliste kommer senere. Kontakt oss for mer informasjon.