Tema: Flukt

HUMAN international documentary festival

Be aware that the films from the list below may be sold out.
We therefore highly recommend the following procedure to secure access to the films.

  1. create an account on the digital film platform as soon as you get the codes
                → create an account here
  2. when this is done, book the films from the list below. To do so: 

→ select the film and click rent

→ Click on “I have a promo code” and enter the code written under the film title

  1. Do it for each film from the list
  2. The films will be stored  under “ my library “. Once you have booked the films, you will have the possibility to watch the documentaries as long as there are available on the platform (either until the 7th or 14th March -this information is written under the film description)
  3. Be aware that once you first click PLAY, you will have 48 hours to watch the documentary

Flukt

KODE: FIIBL0KT6T45 

Regi: Jonas Poher Rasmussen

Amin lever et tilsynelatende lykkelig liv i Danmark, med karriere som lovende akademiker og en kjæreste han snart skal gifte seg med. Men fortiden spøker hele tiden i bakgrunnen, og for å kunne gå videre må Amin til slutt fortelle historien sin om flukten fra Afghanistan som barn, en historie han aldri har fortalt noen. Den Sundance-aktuelle dokumentaren benytter animasjon for å fortelle den dramatiske historien, et grep som drar oss direkte inn i Amins verden, og setter oss midt i alle de umulige beslutningene flyktninger må ta på veien mot et trygt liv- og gir oss et alternativt oppvekstdrama.

 

Se film

Reunited

KODE: 70HN8KQ4T5SI

Regi: Mira Jargil

Rana flykter fra krigen i Syria, men tør ikke ta med barna, Jad og Nidal, på den risikofylte båtturen over Middelhavet. Hun ender i Danmark, mens hennes mann har fått et midlertidig hjem i Canada. Barna stopper opp i Tyrkia. Vi følger Rana mens hun gjennom tre år kjemper for å bli gjenforent med sine barn. En rørende og opprørende historie om kampen mot et system som ikke viser forståelse for hverken den menneskelige belastningen eller foreldrenes og barnas rettigheter.

 

Se film

Syrialism

KODE: 7XG8NH5BF29J

Regi: Dalia Al Kury

Syrialism er en hybrid-dokumentar (bruker fiksjonselementer) som presenterer et nytt perspektiv på situasjonen for flyktninger ved å gi innsyn i de psykologiske konsekvensene av å forlate sitt hjem, fortalt på en poetisk og surrealistisk måte. Hovedpersonen Salam er fra Syria og kjenner på en enorm skyldfølelse når han nå er trygg i Norge, mens familien sliter i Syria.

 

Se film