Grønt Punkt Norge lanserer sorterings-app

Er du i tvil om hva som skal kastes hvor? fortvil ikke, nå er det hjelp å få!

Tekst og bilde: Grønt Punkt Norge
Endelig er sortere-appen her! Gjør et enkelt søk når du er i tvil om hva du skal kaste hvor.

Folk flest ønsker å kildesortere riktig, og mye av det som kastes feil skyldes misforståelser. Når vi blir usikre på hva som skal hvor, er det fort gjort å kaste det i restavfallet. Nå har sortere.no med støtte fra blant annet Grønt Punkt Norge laget en ny app som skal gjøre det fort gjort å sjekke hvordan det egentlig skal kildesorteres.

– De fleste av oss ønsker å kildesortere riktig, og mye av det som kastes feil skyldes misforståelser. Når vi blir usikre på hva som skal hvor, er det fort gjort å kaste det i restavfallet. Derfor har vi lansert den nye Sortere-appen, som gjør det like fort gjort å sjekke hvordan det kan kildesorteres eller gjenbrukes, sier Sylvelin Aadland, ansvarlig for sortere.no

Last ned sortere-appen fra App Store, legg inn hvilken kommune du bor i, og søk på det du skal sortere. Da hjelper appen deg med hva som skal hvor og hvordan du får emballasjen tom for rester. Den gir deg også tips til hvordan du kan gjenbruke, bruke opp matrestene og kaste mindre.

Hva med å bruke tomme isbokser til å samle brukte batterier som skal leveres til gjenvinning, eller til å organisere roteskuffen(e) vi alle har?


Dette får du i appen:

  • svar på hva som skal sorteres hvor, der du bor
  • praktiske tips til sorteringent
  • tips til hvordan du kan gjenbruke og kaste mindre
  • informasjon om hva merkene på emballasjen betyr


Appen er helt gratis. NB! Den er kun tilgjengelig for iOS i første omgang. 

Last den ned her!


Grønt Punkt Norge, Sirkel Glass og Norsk Metallgjenvinning har bidratt med finansiering og støtte til utvikling av appen som Loop står bak.